JE EIGEN ENERGIE­PLAN
VOOR LAGERE ENERGIEKOSTEN EN CO2 VOETAFDRUK

YEP. Wat is het? Hoe werkt het?

YEP biedt je een energieplan op maat voor jouw woning. Het plan helpt je om je energiekosten, maar óók je CO2 voetafdruk te verlagen. Het stelt je in staat onderbouwde keuzes te maken over het wel of niet installeren van zonnepanelen (en zo ja, hoeveel dan?). Of misschien ga je wel voor een eigen batterij, waarmee je de energie die je overdag opwekt in de avonduren kunt gebruiken om te koken, een wasje te draaien of je elektrische auto op te laden. Of een warmtepomp in plaats van je CV-ketel als die vroeg of laat de geest gaat geven. YEP geeft je een eerlijk advies op maat, specifiek voor jouw woning en jouw situatie. We verkopen je geen offertes en evenmin producten.
YEP is een dynamisch model: in onze rekenmodellen en daarop gebaseerde plannen hanteren we altijd de actuele tarieven of subsidieregelingen. Dus ook in jouw plan. Als wij het rendement van zonnepanelen op jouw dak berekenen dan doen we dat op basis van het gegeven dat de salderingsregeling vanaf 2025 wordt afgebouwd. Kortom, met YEP krijg je een eerlijk advies op maat. Dat je helpt bij het verlagen van niet alleen je energiekosten, maar ook van je CO2 voetafdruk.
Mooi, toch?
yep report cover

Wat als je dit wel erg interessant vindt,
maar dat je behoefte hebt aan hulp?

YEP wordt gebruikt door energiecoaches om hun advies aan jou te verbeteren en te verdiepen. De energiecoach neemt samen met jou de opties door en geeft uitleg bij de consequenties. In dat geval is YEP COACH iets voor jou. Interesse? Lees hier verder

Wat als er ondertussen iets verandert?

Een goede vraag. Want als iets zeker is, dan is het dat er de komende jaren heel veel verandert. Zoals:
Energieprijzen
De prijzen van gas en stroom zullen verder stijgen. De overheid gaat hier zeker maatregelen op nemen, maar welke is nu nog niet bekend.
Zelf opwekken
Nog meer mensen gaan zonnepanelen op hun dak leggen. Dat is geweldig voor het milieu, maar de vraag is wel in welke mate je straks al je zelfgeproduceerde kWh’s nog kwijt kunt, nu het energienetwerk tegen zijn grenzen aan loopt.
Salderingsregeling
De salderingsregeling voor zonnepanelen gaat afgebouwd worden. Tegelijk verwachten we een nieuwe subsidieregeling om de aanschaf van een eigen batterij te stimuleren. Onze verwachting is dat er binnen drie jaar een batterij voor energieopslag op de markt komt die én kwalitatief goed is én betaalbaar. We houden je op de hoogte.
Van het gas af
Woningen moeten in 2050 van het gas af zijn. Aan de ene kant heb je dus nog ruim de tijd om stappen te nemen. Aan de andere kant kan zich zomaar ineens een belangrijk beslismoment aandienen. Als je pas begint op het moment dat je huidige CV ketel het begeeft dan ben je te laat. Bereid je voor op de warmtepomp optie! Maar welk type kies je dan? En wat zijn de investeringen die er mee gepaard gaan, en wanneer verdien je het terug? YEP houdt de ontwikkelingen voor je in de gaten.

YEP is een dynamisch model,
dat zich aanpast aan alle markt­ontwikkelingen.

Het slimme van YEP is dat alle wijzigingen (prijzen, subsidies) direct doorgevoerd worden in onze rekenmodellen. Dus ook in jouw plan. Heb je eenmaal jouw eigen basisgegevens ingevuld, dan loont het dus om regelmatig jouw energieplan online te checken. Tegelijk kan er ook bij jou in huis iets veranderen. Laat je bijvoorbeeld zonnepanelen leggen, dan voer je op jouw eigen pagina in hoeveel kWh je op gaat wekken. Of als een van de kinderen het huis uit gaat, zal je energieverbruik iets dalen. Als je de nieuwe situatie weer scherp hebt, krijg je meteen een nieuw overzicht en een aangepast plan.
YEP helpt je concrete stappen te zetten in jouw energietransitie. Overweeg je al zonnepanelen, een warmtepomp en/of een batterij dan ben je wellicht op zoek naar mogelijkheden om optimaal rendement uit jouw investeringen te halen. In dat geval is YEP PRO iets voor jou. Je gaat met onze rekenmodellen en tools actief aan de slag om je eigen productie, opslag en verbruik optimaal op elkaar af te stemmen. Interesse? Lees hier verder

Ik wil toegang tot YEP

Je kunt hier direct voor 12 maanden toegang tot YEP krijgen. De kosten voor de toegang zijn 49.00 euro. Voor dit bedrag mag je 12 maanden zoveel rapporten maken als je zelf wil. Ook mag je 2 vrienden uitnodigen die dan ook 12 maanden rapporten mogen aanmaken.
logo icon circulectric
Circulectric BV
John F. Kennedylaan 146
3931 XM Woudenberg
info@circulectric.nl
06 8379 8246
 
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Privacy statement
KvK-nummer: 81122047
BTW-nummer: 8619.41.068.B.01
 

© Circulectric 2021-2023. Alle rechten voorbehouden.